Cv opstellen

Je cv bevat informatie over jezelf, je opleidingen/cursussen, werkervaring, vaardigheden en interesses. Zo krijgt de lezer snel een beeld van jou en je kwaliteiten.

Je cv is niet een vast document. Pas deze altijd aan op de functie waarop je gaat solliciteren. Alleen informatie die relevant is voor de vacature is van belang. Alle overige informatie kun je eventueel kwijt in een sollicitatiebrief of tijdens je sollicitatiegesprek. Zo houd je je cv overzichtelijk.

Opbouw cv

Er zijn geen vaste regels voor het opbouwen van een cv. Wel bevat een cv vaak de volgende onderdelen:

Persoonlijke gegevens: naam, adres, telefoon, email, geboortedatum en -plaats, burgelijke staat, nationaliteit en rijbewijs
Opleidingen/cursussen: welke opleidingen/cursussen heb je gevolgd en welk diploma heb je behaald. Hier staan ook de opleidingen of cursussen bij die je niet afgemaakt hebt of waar je nog mee bezig bent.
Werkervaring: Vermeld begin- en einddatum en welke functie je had. Ook stages, vakantie- en vrijwilligerswerk horen hierbij.
Vaardigheden:
Benoem handige vaardigheden die van pas kunnen komen, zoals beheersing van bepaalde computerprogramma's en vreemde talen.
Hobby's en sport: Wat doe je in je vrije tijd? Laat je interesses zien zodat je cv ook een persoonlijk tintje krijgt.

Opvallen

Laat in iedergeval je cv altijd opvallen. Het kan zijn dat er honderden cv's bij een bedrijf binnen komen. De opmaak, uitstraling en kleurgebruik van jouw cv kan net dat ene verschil maken. Daarnaast is het ook belangrijk dat je in dit document correct taalgebruik toepast.