Solliciteren

Ben je een leuke vacature tegen gekomen op een vacaturesite, social media of misschien wel bij een uitzendbureau? Dan is het nu jouw taak om jezelf te presenteren aan het bedrijf: Solliciteren!

Solliciteren gaat bijna altijd door een pakkende sollicitatiebrief te sturen met in de bijlage je cv. Er kan ook wel eens gevraagd worden naar een motivatiebrief of als je op een creatieve functie solliciteert een portfolio. Ga je solliciteren bij een uitzendbureau op een uitzendvacature, dan is vaak een cv en motivatiebrief al voldoende. Belangrijk is dat je goed je motivatie om te solliciteren beschrijft.
Laat daarom in je sollicitatiebrief goed blijken:

  • Waarom je deze baan wilt?
  • Wie je bent en wat jou geschikt maakt voor de functie
  • Wat jij het bedrijf te bieden hebt


Zorg dat al je documenten die je toestuurt zijn opgebouwd in correct Nederlands. Laat deze desnoods ook nalezen door iemand.

Uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek?

Ben je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek bij het bedrijf? Zorg dan dat je alle relevante diploma's, certificaten en gevraagde documenten meeneemt. Zorg dat je er uitgerust en verzorgd uitziet en kom altijd op tijd! Solliciteren is altijd spannend. Lees daarom onze sollicitatietips voor een goede voorbereiding op het gesprek. Succes!